Wonen


Vestia is de eigenaar van de huurwoningen in de Waterspin. Stichting Beheer de Waterspin heeft met Vestia een beheerovereenkomst gesloten, wat inhoudt dat de Waterspin het beheer in eigen handen heeft. Hierdoor gaat het verhuren van een woning via Stichting Beheer De Waterspin en niet via Vestia. De koopwoningen gaan via de reguliere huizenmarkt.


Toewijzingscommissie


Wanneer er een geschikte woning vrijgekomen is, neemt de toewijzigingscommissie contact met je op. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek. Naar aanleiding van dit gesprek bepaalt de toewijzingscommissie of je in aanmerking komt voor de woning. Je wordt dan voorgedragen aan de bewoners en het bestuur, die je daarna de woning toewijst.


Lidmaatschap Vereniging De Waterspin.


Daarnaast verwachten we van onze bewoners dat ze lid worden van de Vereniging De Waterspin. Het lidmaatschap heeft allerlei voordelen, zoals het wassen in de gezamenlijke, ecologische wasmachineruimte, het plaatsen van je fiets in de fietsenstalling en het gebruik maken van de algemene overdekte ruimte, genaamd ‘De Alcatraz’. Met het lid worden onderschrijf je de doelstellingen van De Waterspin en krijg je het recht om mee te beslissen. Tevens wordt er van je verwacht dat je actief deelneemt aan één van de werkgroepen in De Waterspin.

Huur en servicekosten


Het huurbedrag bestaat uit de kale huur en servicekosten. De servicekosten worden onder andere besteedt aan riool-en glasverzekering (dit zijn huursubsidiale kosten) en een gedeelte gaat naar de huur van de gemeenschappelijke ruimten.

Ieder jaar wordt de huur door Vestia verhoogd volgens de wettelijke norm.


Duurzaam wonen en leven is van groot belang binnen de Waterspin. Van onze bewoners verwachten wij hier affiniteit mee te hebben en er rekening mee te houden in de huishouding.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een huurwoning dan kun je een mail sturen naar: inschrijven@dewaterspin.nl of het onderstaande contactformulier invullen.