Leven

Huren

 

Stichting de Waterspin heeft met Vestia Zuid Oost een beheer overeenkomst gesloten, wat inhoud dat de Waterspin het beheer in eigen handen heeft. Hierdoor gaat het verhuren van een woning via de Waterspin en niet via Vestia.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je een mail sturen naar: stichtingbeheer@dewaterspin.nl

Lees nog wel even het onderstaande.

Zoals al duidelijk is, is duurzaam wonen en leven van groot belang binnen de Waterspin. Van onze bewoners verwachten wij hier affiniteit mee te hebben en er rekening mee te houden in de huishouding.

 

Toewijzingscommissie

 

Wanneer er een geschikte woning vrijgekomen is, neemt de toewijzigingscommissie contact met je op. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek. Naar aanleiding van dit gesprek bepaalt de toewijzingscommissie of je in aanmerking komt voor de woning. Je wordt dan voorgedragen aan het bestuur die je daarna de woning toewijst.

 

Huur en servicekosten

 

Je huurbedrag bestaat uit de kale huur en servicekosten. De servicekosten worden onder andere besteedt aan riool-en glasverzekering (dit zijn huursubsidiale kosten) en een gedeelte gaat naar de huur van de gemeenschappelijke ruimten.

Ieder jaar wordt de huur door Vestia verhoogd volgens de wettelijke norm.

 

Lidmaatschap Vereniging De Waterspin.

 

Daarnaast verwachten we van onze bewoners dat ze lid worden van de Vereniging De Waterspin. Het lidmaatschap heeft allerlei voordelen, zoals het wassen in de gezamenlijke, ecologische wasmachineruimte, het plaatsen van je fiets in het fietsen hok en het gebruik maken van de algemene overdekte ruimt, genaamd ‘De Alcatraz’. Met het lid worden onderschrijf je de doelstellingen van De Waterspin en krijg je het recht om mee te beslissen. Tevens wordt er van je verwacht dat je actief deelneemt aan één van de werkgroepen in De Waterspin.

 

Voor huren neem contact op met Stichting Beheer de Waterspin of neem contact op met de VVE van de Waterspin

De Waterspin

 

Bewust wonen en werken op een unieke locatie in het oude centrum van Den Haag.

Contact

 

Vereniging De Waterspin

Spijkermakersstraat 34 t/m 142

2512 ET Den Haag

 

© Copyright. All Rights Reserved.